О НАМА

Давне 2003. године две другарице са факултета одлучише да више не желе да буду само другарице. Желеле су да постану и пословни партнери. Aли да им посао буде оно што највише воле да раде, рад са децом. Желеле су да отворе школу глуме. Како назвати место саткано од снова, љубави, позоришта и пријатељства? Идеје су пљуштале са свих страна и на крају Драгана викну: Имам идеју. Зваћемо се „Бесне глисте“! Мири је та идеја звучала фантастично јер су њих две блесаве, откачене, једном речју бесне, и Мира додаде: „Хајде да се зовемо „Две бесне глисте“. И тако и остаде.

Студио глуме „Две бесне глисте“ почео је са радом 2003. године и тада је имао око 20-так чланова. Прва представа одржана је 2004. године.

Сваке године Драганина и Мирина школа глуме је расла. Све више деце је улазило у свет позоришта, лепе речи, поезије, сценског покрета. До данас кроз школу глуме „Две бесне глисте“ прошло је више 1000 деце. А тренутно Студио глуме „Две бесне глисте“ броји око 200 чланова, узраста од 6 до 26 година. Радимо у више основних школа на територији града Београда.

У протеклих 14 година рада чланови Студија глуме „Две бесне глисте“ извели су 23 премијерне представе и велики број реприза.

Пошто Мира и Драгана воле да раде и пуне су елана, осим што држе часове глуме сарађују и са неколико продуцентских кућа и кастинг агенција тако да су чланови наше школе глуме снимили велики број рекламих спотова, тв серија и филмова.

MИРА ТЕОДОРОВИЋ

Рођена 10. јануара 1978.г. у Београду, где је завршила основну и средњу школу.
 
Академију уметности, одсек глума, уписала 1999.г. у класи проф. Ивана Бекјарева. Дипломирала са оценом 10, 8. марта 2003.г. у Театру Т са представом „РУЧНИ РАД“ у режији Анђе Николић.
 
Успешно завршила постдипломске студије, смер продукција, на Факултету драмских уметности. Ускоро би требало да брани магистарски рад на тему „Утицај позоришне уметности на васпитање и образовање детета “. Од 2003. до 2008. радила је као асистент професору Радовану Кнежевићу на предмету Сценски говор (дикција), на Академији уметности.
 
Снимила је неколико емисија културно уметничког карактера и више емисија образовног и дечијег садржаја за Радио Београд.
 
Воли да беседи и побеђује на тaкмичењима у беседништву.
 
Има десет година радног искуства у раду са децом предшколског и школског узраста. Ради и са средњошколцима и припрема их за полагање пријемног испита на Факултету драмских уметности.
 
Воли Мира да ради и са одраслима, па их едукује на семинару „Јавни наступ у медијима“. Једни од оних који су на својој кожи осетили колико је строга (само се претвара), али и правична, су запослени у Републичком заводу за здравсвено осигурање. Заслужна је за све режије и скоро све адаптације текстова при студију глуме Две бесне глисте. Воли да шије и преправља тако да су и костим и реквизита њених руку дело ( оно што није позајмљено из туђих ормана) Остварила улоге у представама: “Свет“, Бранислава Нушића, у режији Милоша Јагодића; „Путујуће позориште Шопаловић“, Љубомира Симовића, у режији Ивана Бекјарева, „Деда Мразова дилема“, „ Витез, дама, кувар, змај и Деда Мраз за крај“, „Рица Злица у потрази за пакетићима“ и многе друге.
 
„Мира воли да виче ал без покрића, уши је одају да није озбиљна, па се ја не узбуђујем“, рече један наш мали глумац на питање: Што се не потреса кад Мира виче? (њој је иначе нормално да гласно и јасно говори)
 
Удата је за једног пилота, ал више воли када је он на земљи.
 

ДРАГАНА КОЛУНЏИЈА

Рођена 19. новембра 1980.г. у Београду.
 
Године 1999. уписала упоредо два факултета: Учитељски факултет и Академију уметности , одсек глума, у класи проф. Ивана Бекјарева. Дипломирала , као и горе поменута Мира, са оценом 10, 8. марта 2003.г. у Театру Т са представом „РУЧНИ РАД“ у режији Анђе Николић.
 
Завршила је постдипломске студије продукције, на Факултету драмских уметности и пише рад на тему „Утицај телевизијског програма на обликовање естетског укуса код деце на примеру програма ТВ станица у Београду “, и пише, пише, али га неће одбранити пре Мире. Неке од представа у којима је глумила :“Свет“, Бранислава Нушића, у режији Милоша Јагодића; „Путујуће позориште Шопаловић“, Љубомира Симовића у режији Ивана Бекјарева, „Лекција“, Ежена Јонеска у режији Предрага Стојменовића у сарадњи са Крушевачким позориштем. „Паче Дракче у борби за пакетић“, „ Мала Мија не верује у Деда Мраза“... Драматизација „Лекције“ урађена је и емитована на првом програму РТС-а,
 
Воли да пева, кажу и да уме, а за то су заслужни часови соло певања код професорке Дубравке Нешовић.
 
Копира Миру, па и она већ 10 година ради са малим и великим глумцима, припрема са њима представе, спрема их за снимање реклама, филмова и серија. Она је задужена за проналажење, адаптацију , измишљање и писање текстова при студију глуме Две бесне глисте. И она едукује запослене по фирмама о томе какав треба да имају наступ у медијима, и то сасвим добро ради и на енглеском језику.
 
„Драгана говори тихо и носи пса са собом“, кажу мали глумци, а њој није јасно о којем псу говоре.
 
Удата за једног младог доктора, и од тада заборавља редовно да овери здравствену књижицу, јер има кућну негу.
 

НЕМАЊА ЖИВКОВИЋ

Од ове године наш нови сарадник је Немања Живковић. Немања је дипломирао глуму на Факултету уметности у Приштини у класи професора Јовице Павића. Као члан Народног позоришта у Лесковцу, остварио је велики број запажених улога. Снимао је " Војну академију", " Чизмаше", "Ургентни центар".., а са децом и младима је радио у оквиру радионице глуме у организацији канцеларије за младе АЛЕР у Лесковцу. Глумио је у више представа за децу, а неке је и сам режирао " На слово на слово" и " Како су настале ружне речи" Редовно ради синронизације цртаних филмова. Срећни смо што ће се дружити и радити са нама