ПРЕДСТАВЕ

Хамлет у Мрдуши доњој

Мало место после рата добије задатак да реализује културно уметнички програм за свој народ.

Шта се деси када неписмени народ и његове вође мисле да су дорасли Шекспиру, и не само да су дорасли, него да су изнад „Тамо неког капиталистичког Енглеза“ . Ко ће бити Амлет или Омлет, а ко Омелија и како су се то они упознали и ко ће да оде на радну акцију.

Занимљива представа у суштини комедија, али са трагичним елементима, нарочито на самом крају.

*Представа је намењена старијој публици.

Јунаци без бајке

Девојчици Милици је досадило да буде јунак по задатку и да ускаче у бајке.

После дебакла са Златокосом, решила је да постане самостални уметник и да сама смисли и режира своју бајку. На том путу среће различите јунаке и неки од њих пристају да учествују у њеној бајци без доброг наслова.

Све се закомпликује када се умеша један принц без белог коња који се заљубљује у њу и жели да је ожени по сваку цену. Представа је намењена млађој публици.

Седам снежана и патуљак

Нешто потпуно неочекиванао. Седам Снежана на једном месту и један јадан и малтретиран патуљак.

Још када су те Снежане размажене, безобразне и бесне, његовој муци нема краја.Прави џумбус настаје када се појави млади принц, а свих седам га желе. Тада се не либе и да се физички обрачунају.

Ипак је његово срце припало само једној, али то није била Снежана. Представа је намењена млађој публици.

Оно као љубав

Вечна и неисцрпна тема љубави између двоје, а често се деси и троје људи.

Од неколико познатих дуо и трио драма смо направили представу Оно као љубав. Шта се дешава када љубав тек долази, траје и пролази.

Пет занимљивих љубавних драма спојених у једну.

*Представа је намењена тинејџерима и старијој публици.

Изгубљено благо

Радња се дешава у позоришту које се реновира. Прави се аудиција за чланове опасне експедиције на острво са благом. На аудицију се пријављују различити занимљиви ликови, са намером да пронађу закопано благо и да се обогате.

Ту долазe: кинескиња, циганчићи, трбушна плесачица, тркачица, шумадинац који би да се ожени. Сви ликови треба да прођу одређене тестове храбрости и спретности. Дешавају се невероватне ствари када своје прсте у све то умеша и Рица злица, дугогодишњи ловац на благо.

На крају представе откривамо да благо чине књиге, да су оне највредније и да их треба чувати.

Смотани вук и збуњена Црвенкапа

Вук Вучко је побегао из ЗОО врта, у намери да се припитоми, да постане домаћи пас и да га неко усвоји. Досадило му је да живи у кавезу па је пожелео да мало живи пасјим животом.

Међутим Вучко на свом путу упада у различите незгоде, најпре у сукоб са отменом пудлицом Цацом која га обесхрабрује, али само на кратко, јер долази Црвенкапа којој се он јако допао и која ће му радо помоћи. Међутим, без обзира што је наш Вучко добар, смотан и збуњен, ловца то неће спречити да му задаје муке и да га упорно лови, не би ли добио велику награду која је објављена на телевизији.

Шта се дешава када се у целу ову заврзламу укључи и Супер Бака носилац црног појаса трећи дан и светски првак годинама уназад (у старој категорији). Представа је духовита, и занимљива, са пуно музике и деца активно учествују у њој од самог почетка.

Снежана и патуљци

Толико позната тема и више пута испричана прича, али опет другачија. Овога пута је то једна модерна верзија Снежане, са пуно игре и музичких нумера и са једним патуљком више.

У ова модерна времена, све почиње избором за мис, где нам се кандидаткиње представаљају , свака онако како најбоље уме и где сасвим случајно као најлепша бива изабрана лепа Снежана. Ту за њу почињу муке. Ловац на аутограме је на маћехину наредбу преваром одведе у густу шуму , где се она упознаје са патуљцима.

Касније одолева свим маћехиним покушајима да је поружни уз помоћ козметичких препрата и заљубљује се у принца Енесу, који и није неки прави принц, већ студент медицине.

Холка - Полка

Ово је једна обична прича о необичним вештицама које имају озбиљан P.R. problem тј. лошу репутацију у земљи бајки.

Виле ће им одузети магију уколико оне не спасу принца, момка у кога су заљубљене све принцезе у краљевству. Вештице бирају Анђелу, најслађу вештицу која креће на пут да пронађе онога ко је успавао принца.

На путу Анђела среће плашљивог вука Арсу, плачљиву принцезу Душицу, Лоптицу Скочицу, плашљивог Пинокија и многе друге необичне ликове.

У недостатку доказа

Снежана, Мала Сирена, Успавана Лепотица, Круела, Принц жаба, Црвенкапа и Марица су врло добро познати ликови из бајки које волимо.

Свима је живот закомпликовала једна особа - вештица. Сада је време за свођење рачуна. Ко је био добар, а ко неваљао? Како је прошла вештица?

У нашој причи вештица Веца мора да објасни своје поступке, и то пред правим судом.

Аудиција

У једном малом граду у Русији расписана је аудиција.

У огласу је писало: Солидна јапанска фирма нуди добар посао у елитном ноћном шоу програму! Траже се талентоване жене са уметничким способностима.

Да бисте видели ко је дошао на аудицију морате погледати представу.

*Ова представа је намењена старијој публици.

Београд некад и сад

Баба Стана и тетка Перса долазе у Београд код сина и сестрића Николе, јер су преко новина сазнале да му је фирма банкротирала и јако су се забринуле.

Затичу Николу како се маникира и уопште се не узбуђује због банкрота. Ређају се ликови, који Персу и Стану изненађују различитим новотаријама. Деца не уче школу, већ тренирају фудбал, играју балет и такмиче се у избору за мис, где им сликају само ноге. Мајка не кува, јер нема времена јер је еманципована и политички активна, и бори се за равноправност полова.

Перса и Стана су у чуду и не знају на који начин да прихвате све те новотарије, јер то у њихово време није било тако.

Чеховљеве једночинке

Сплет једночинки А.П. Чехова: Медвед, Аудиција, Гувернанта, Просидба, Загонетна природа...

Хобити

Сестре Билба и Болба Багинс су одабране да изврше тежак задатак.

Треба да пронађу улаз у тајну пећину и да успеју поред опасног змаја да се докопају магичног камена.

На том путу треба да избегну вештице, које би да их скувају за ручак, страшну Голумку, која би такође да их поједе и да одоле зачараној песми вилењака.

Безобразни краљ

Једна реч, за коју сви сматрају да је ружна, се појавила на краљевом двору. Краљ је изричито наредио да се онај ко измишља и протура ружне речи пронађе и строго казни.

На двору је потера за кривцем. Потера креће од младе принцезе Лее до принцезе Кристине, преко дадиље до куварица, дворске даме и млекарице, појављују се и пиљарице да би се на крају дошло до официра Клаудија, кога оптуже за измишљање ружне речи.

На крају сазнајемо да је Клаудије ту реч чуо од самог краља. Кроз целу представу нас води допадљива дворска луда која има улогу наратора и забављача.

Бајка као небајка

Малој Црвенкапи је јако досадно у својој бајци, и она уз помоћ чаробњака успева да се пребаци из своје бајке у једно село у Србији.

Тамо се прво упознаје са бабом која јој не верује да је дошла из бајке, већ да је вероватно дошла из града код некога у госте. Црвенкапа упознаје и децу из села, која је воде у сеоску школу, али ту настаје проблем са учитељицом, јер Црвенкапа не зна ни да чита, ни да пише, јер у њеној бајци нема школе.

Деца је упознају са својим селом, и она схвата да се небајка не разликује пуно од њене бајке.

Дама, кувар, луде, змај и витез за крај

Више смешан него страшан змај отима даму не би ли од ње за своју гозбу направио сладолед.

Међутим, његов верни кувар не уме да му спреми сладолед од даме, а и змај напрасно схвата да је вегетаријанац.

Како ће се оправдати код своје бабе, да ли ће се изборити са заљубљеним витезом који покушава да спасе своју даму и шта ту раде дворске луде ни криве ни дужне, открићете уколико погледате представу.

Потрага за срећним сатом

Када нестане чудесни срећни сат, време је заустављено и доведено је у питање оздрављење оца, главе породице.

Као и у свакој бајци и у овој нашој отац има три сина који полазе у потрагу за срећним сатом. Та потрага ће се претворити у праву авантуру пуну разних искушења...

Како ће се ко изборити са њима, ко ће наћи срећни сат и да ли ће отац оздравити? Много питања, а одговоре ћете добити на нашој представи!

Зини да ти кажем

Једна обична породица - мама, тата, три ћерке, баба, ујак, ујна - и једна необична прича.

Све почиње најављеним доласком на вечеру ујака и нове ујне. Нова ујна крије тајну коју не зна нико и знају сви. Ујна је својевремено била љубавница тате из горе наведене обичне породице.

Шта су све људи спремни да ураде да би сакрили тајну погледајте у овој необичној комедији.

*Ова представа је намењена старијој публици.

Женске приче

Монолози Душка Радовића послужили су као основа овој представи која говори о мушком и женском поимању света, односима, љубави и њиховој константној борби, на један крајње духовит начин.

*Ова представа је намењена старијој публици.

Друштво мртвих песника

Carpe diem, искористи дан. Позната прича у нешто другачијем извођењу.

Имамо професора, али уместо младића, улоге су понеле девојке.

*Ова представа је намењена старијој публици.

Марко Краљевић и мусави Кесаџија

Јунак над јунацима Краљевић Марко кренуо је по директиви Царице Милице, а у пратњи свог верног коња Шарца, да нађе мусавог, који угрожава животну средину бацајући ђубре и кесе.

На том путу среће многе, заљубљује се у чобаницу, коју његова законита љуба Вила Равојла из освете претвара у овцу, среће Гају, Рају, и Влају Југовиће, несрећног Максима Црнојевића који се тек оженио.

На крају наравно побеђује и тражи од мусавог да се побрине за очување екологије.

Барабе

Власница једне обичне кафане са својом најбољом пријатељицом организује аудицију за женски бенд са циљем да оживи кафану.

На аудицију долазе жене разних животних прича.

Да ли ће успети у намери да створе женски бенд и самим тим реше своје новчане проблеме видећете уколико погледате представу Барабе.

*Ова представа је намењена старијој публици.

Безобразна Лола

Безобразна девојчица Лола бива кажњена. Не може да гледа телевизију, игра игрице, зове другаре.

Међутим, када покуша да заспи, у собу јој се ушуњају различити ликови који покушавају да је науче зашто треба бити добар и слушати родитеље.

Одакле су дошли Пинокио, Вила, Пипи Дуга Чарапа, Том Сојер и остали сазнаћете ако погледате представу.

 • Хамлет у Мрдуши доњој

  Мало место после рата добије задатак да реализује културно уметнички програм за свој народ.

  Шта се деси када неписмени народ и његове вође мисле да су дорасли Шекспиру, и не само да су дорасли, него да су изнад „Тамо неког капиталистичког Енглеза“ . Ко ће бити Амлет или Омлет, а ко Омелија и како су се то они упознали и ко ће да оде на радну акцију.

  Занимљива представа у суштини комедија, али са трагичним елементима, нарочито на самом крају.

  *Представа је намењена старијој публици.

 • Јунаци без бајке

  Девојчици Милици је досадило да буде јунак по задатку и да ускаче у бајке.

  После дебакла са Златокосом, решила је да постане самостални уметник и да сама смисли и режира своју бајку. На том путу среће различите јунаке и неки од њих пристају да учествују у њеној бајци без доброг наслова.

  Све се закомпликује када се умеша један принц без белог коња који се заљубљује у њу и жели да је ожени по сваку цену. Представа је намењена млађој публици.

 • Седам снежана и патуљак

  Нешто потпуно неочекиванао. Седам Снежана на једном месту и један јадан и малтретиран патуљак.

  Још када су те Снежане размажене, безобразне и бесне, његовој муци нема краја.Прави џумбус настаје када се појави млади принц, а свих седам га желе. Тада се не либе и да се физички обрачунају.

  Ипак је његово срце припало само једној, али то није била Снежана. Представа је намењена млађој публици.

 • Оно као љубав

  Вечна и неисцрпна тема љубави између двоје, а често се деси и троје људи.

  Од неколико познатих дуо и трио драма смо направили представу Оно као љубав. Шта се дешава када љубав тек долази, траје и пролази.

  Пет занимљивих љубавних драма спојених у једну.

  *Представа је намењена тинејџерима и старијој публици.

 • Изгубљено благо

  Радња се дешава у позоришту које се реновира. Прави се аудиција за чланове опасне експедиције на острво са благом. На аудицију се пријављују различити занимљиви ликови, са намером да пронађу закопано благо и да се обогате.

  Ту долазe: кинескиња, циганчићи, трбушна плесачица, тркачица, шумадинац који би да се ожени. Сви ликови треба да прођу одређене тестове храбрости и спретности. Дешавају се невероватне ствари када своје прсте у све то умеша и Рица злица, дугогодишњи ловац на благо.

  На крају представе откривамо да благо чине књиге, да су оне највредније и да их треба чувати.

 • Смотани вук и збуњена Црвенкапа

  Вук Вучко је побегао из ЗОО врта, у намери да се припитоми, да постане домаћи пас и да га неко усвоји. Досадило му је да живи у кавезу па је пожелео да мало живи пасјим животом.

  Међутим Вучко на свом путу упада у различите незгоде, најпре у сукоб са отменом пудлицом Цацом која га обесхрабрује, али само на кратко, јер долази Црвенкапа којој се он јако допао и која ће му радо помоћи. Међутим, без обзира што је наш Вучко добар, смотан и збуњен, ловца то неће спречити да му задаје муке и да га упорно лови, не би ли добио велику награду која је објављена на телевизији.

  Шта се дешава када се у целу ову заврзламу укључи и Супер Бака носилац црног појаса трећи дан и светски првак годинама уназад (у старој категорији). Представа је духовита, и занимљива, са пуно музике и деца активно учествују у њој од самог почетка.

 • Снежана и патуљци

  Толико позната тема и више пута испричана прича, али опет другачија. Овога пута је то једна модерна верзија Снежане, са пуно игре и музичких нумера и са једним патуљком више.

  У ова модерна времена, све почиње избором за мис, где нам се кандидаткиње представаљају , свака онако како најбоље уме и где сасвим случајно као најлепша бива изабрана лепа Снежана. Ту за њу почињу муке. Ловац на аутограме је на маћехину наредбу преваром одведе у густу шуму , где се она упознаје са патуљцима.

  Касније одолева свим маћехиним покушајима да је поружни уз помоћ козметичких препрата и заљубљује се у принца Енесу, који и није неки прави принц, већ студент медицине.

 • Холка - Полка

  Ово је једна обична прича о необичним вештицама које имају озбиљан P.R. problem тј. лошу репутацију у земљи бајки.

  Виле ће им одузети магију уколико оне не спасу принца, момка у кога су заљубљене све принцезе у краљевству. Вештице бирају Анђелу, најслађу вештицу која креће на пут да пронађе онога ко је успавао принца.

  На путу Анђела среће плашљивог вука Арсу, плачљиву принцезу Душицу, Лоптицу Скочицу, плашљивог Пинокија и многе друге необичне ликове.

 • У недостатку доказа

  Снежана, Мала Сирена, Успавана Лепотица, Круела, Принц жаба, Црвенкапа и Марица су врло добро познати ликови из бајки које волимо.

  Свима је живот закомпликовала једна особа - вештица. Сада је време за свођење рачуна. Ко је био добар, а ко неваљао? Како је прошла вештица?

  У нашој причи вештица Веца мора да објасни своје поступке, и то пред правим судом.

 • Аудиција

  У једном малом граду у Русији расписана је аудиција.

  У огласу је писало: Солидна јапанска фирма нуди добар посао у елитном ноћном шоу програму! Траже се талентоване жене са уметничким способностима.

  Да бисте видели ко је дошао на аудицију морате погледати представу.

  *Ова представа је намењена старијој публици.

 • Београд некад и сад

  Баба Стана и тетка Перса долазе у Београд код сина и сестрића Николе, јер су преко новина сазнале да му је фирма банкротирала и јако су се забринуле.

  Затичу Николу како се маникира и уопште се не узбуђује због банкрота. Ређају се ликови, који Персу и Стану изненађују различитим новотаријама. Деца не уче школу, већ тренирају фудбал, играју балет и такмиче се у избору за мис, где им сликају само ноге. Мајка не кува, јер нема времена јер је еманципована и политички активна, и бори се за равноправност полова.

  Перса и Стана су у чуду и не знају на који начин да прихвате све те новотарије, јер то у њихово време није било тако.

 • Чеховљеве једночинке

  Сплет једночинки А.П. Чехова: Медвед, Аудиција, Гувернанта, Просидба, Загонетна природа...

 • Хобити

  Сестре Билба и Болба Багинс су одабране да изврше тежак задатак.

  Треба да пронађу улаз у тајну пећину и да успеју поред опасног змаја да се докопају магичног камена.

  На том путу треба да избегну вештице, које би да их скувају за ручак, страшну Голумку, која би такође да их поједе и да одоле зачараној песми вилењака.

 • Безобразни краљ

  Једна реч, за коју сви сматрају да је ружна, се појавила на краљевом двору. Краљ је изричито наредио да се онај ко измишља и протура ружне речи пронађе и строго казни.

  На двору је потера за кривцем. Потера креће од младе принцезе Лее до принцезе Кристине, преко дадиље до куварица, дворске даме и млекарице, појављују се и пиљарице да би се на крају дошло до официра Клаудија, кога оптуже за измишљање ружне речи.

  На крају сазнајемо да је Клаудије ту реч чуо од самог краља. Кроз целу представу нас води допадљива дворска луда која има улогу наратора и забављача.

 • Бајка као небајка

  Малој Црвенкапи је јако досадно у својој бајци, и она уз помоћ чаробњака успева да се пребаци из своје бајке у једно село у Србији.

  Тамо се прво упознаје са бабом која јој не верује да је дошла из бајке, већ да је вероватно дошла из града код некога у госте. Црвенкапа упознаје и децу из села, која је воде у сеоску школу, али ту настаје проблем са учитељицом, јер Црвенкапа не зна ни да чита, ни да пише, јер у њеној бајци нема школе.

  Деца је упознају са својим селом, и она схвата да се небајка не разликује пуно од њене бајке.

 • Дама, кувар, луде, змај и витез за крај

  Више смешан него страшан змај отима даму не би ли од ње за своју гозбу направио сладолед.

  Међутим, његов верни кувар не уме да му спреми сладолед од даме, а и змај напрасно схвата да је вегетаријанац.

  Како ће се оправдати код своје бабе, да ли ће се изборити са заљубљеним витезом који покушава да спасе своју даму и шта ту раде дворске луде ни криве ни дужне, открићете уколико погледате представу.

 • Потрага за срећним сатом

  Када нестане чудесни срећни сат, време је заустављено и доведено је у питање оздрављење оца, главе породице.

  Као и у свакој бајци и у овој нашој отац има три сина који полазе у потрагу за срећним сатом. Та потрага ће се претворити у праву авантуру пуну разних искушења...

  Како ће се ко изборити са њима, ко ће наћи срећни сат и да ли ће отац оздравити? Много питања, а одговоре ћете добити на нашој представи!

 • Зини да ти кажем

  Једна обична породица - мама, тата, три ћерке, баба, ујак, ујна - и једна необична прича.

  Све почиње најављеним доласком на вечеру ујака и нове ујне. Нова ујна крије тајну коју не зна нико и знају сви. Ујна је својевремено била љубавница тате из горе наведене обичне породице.

  Шта су све људи спремни да ураде да би сакрили тајну погледајте у овој необичној комедији.

  *Ова представа је намењена старијој публици.

 • Женске приче

  Монолози Душка Радовића послужили су као основа овој представи која говори о мушком и женском поимању света, односима, љубави и њиховој константној борби, на један крајње духовит начин.

  *Ова представа је намењена старијој публици.

 • Друштво мртвих песника

  Carpe diem, искористи дан. Позната прича у нешто другачијем извођењу.

  Имамо професора, али уместо младића, улоге су понеле девојке.

  *Ова представа је намењена старијој публици.

 • Марко Краљевић и мусави Кесаџија

  Јунак над јунацима Краљевић Марко кренуо је по директиви Царице Милице, а у пратњи свог верног коња Шарца, да нађе мусавог, који угрожава животну средину бацајући ђубре и кесе.

  На том путу среће многе, заљубљује се у чобаницу, коју његова законита љуба Вила Равојла из освете претвара у овцу, среће Гају, Рају, и Влају Југовиће, несрећног Максима Црнојевића који се тек оженио.

  На крају наравно побеђује и тражи од мусавог да се побрине за очување екологије.

 • Барабе

  Власница једне обичне кафане са својом најбољом пријатељицом организује аудицију за женски бенд са циљем да оживи кафану.

  На аудицију долазе жене разних животних прича.

  Да ли ће успети у намери да створе женски бенд и самим тим реше своје новчане проблеме видећете уколико погледате представу Барабе.

  *Ова представа је намењена старијој публици.

 • Безобразна Лола

  Безобразна девојчица Лола бива кажњена. Не може да гледа телевизију, игра игрице, зове другаре.

  Међутим, када покуша да заспи, у собу јој се ушуњају различити ликови који покушавају да је науче зашто треба бити добар и слушати родитеље.

  Одакле су дошли Пинокио, Вила, Пипи Дуга Чарапа, Том Сојер и остали сазнаћете ако погледате представу.

 • Док нас смрт не растави

 • Љубав на комад

 • Оскар

 • Тај луди свет

 • Шмизле